Make your own free website on Tripod.com

Selamat Melayari Halaman Web Majlis Guru Kaunseling Negeri Sembilan. Wadah Untuk Memperkasakan Perkhidmatan Guru Kaunseling

ALUAN PENGARAH

BERITA TERKINI

 

 

YDP sedang sebuk menguruskan Jamuan Hari Raya MGK N.Sembilan di UniKL Mimet, Taboh Naning, Melaka pada 8 Nov 2006. Berita lanjut, klik di aktiviti bergambar.

PERKHIDMATAN

PROGRAM E-KAUNSELING

 

MGKNS dalam usaha untuk melancarkan halaman web dan program E-Kaunseling bagi membantu para guru kaunseling dan warga sekolah dalam memberikan perkhidmatan maya. Bagi persediaan dan projek rintis, MGK Seremban telah diamanahkan untuk memulakan program ini. Bagi menjayakan program ini, satu kursus Membina Halaman Web telah diadakan pada Guru Kaunseling Daerah Seremban pada 20 hingga 22 November 2006 di Institut Putra, Ayer Keroh, Melaka. Dengan adanya perkhidmatan ini, pengguna boleh berinteraksi dengan kaunselor tanpa mengira masa. Di samping itu penyaluran maklumat dapat diakses dengan mudah dan cepat tanpa perlu membuat temujanji dengan kaunselor. Bagi mendapatkan perkhidmatan ini, sila klik di menu E-Kaunseling.

 

AKTIVITI BERGAMBAR

E-KAUNSELING

PENERBITAN

SENARAI KAUNSELOR

PEKELILING

ARTIKEL

BORANG PERKHIDMATAN

PAUTAN

 

 

 

KEM.PEL.MALAYSIA

KEM. PENGAJIAN TINGGI

KEM. SUMBER MANUSIA

KEM. BELIA & SUKAN

JPN N.SEMBILAN

INS. PER. RAJA MELEWAR

MGK SEREMBAN

MGK K.PILAH

MGK JEMPOL/JELEBU

MGK  PORT DICKSON

MGK REMBAU/TAMPIN

YAYASAN N.SEMBILAN

MPS

MPN

MARA

BIRO TATANEGARA (BTN)

AGENSI DADAH KEB (ADK)

JPA

 

 

UTUSAN MALAYSIA

BERITA HARIAN

STAR

 

 

SEMINAR E-KAUNSELING PERINGKAT KEBANGSAAN

 

 

Seramai 3 orang kaunselor dipilih untuk menyertai Seminar Perkhidmatan E-Kaunseling Peringkat Kebangsaan pada 3 hingga 5 Disember 2006 di Batu Buruk Beach Resort, Kuala Trengganu. Kursus ini telah memberikan peluang untuk para kaunselor berinteraksi sesama mereka terutamanya dalam bidang perkhidmatan kaunseling.Halaman ini telah dibangunkan oleh En. Salim  (Kaunselor Trengganu). Berita lanjut di aktiviti bergambar.

 

 

RANCANGAN TAHUNAN UBK 2007

 

Sebagai panduan para kaunselor, MGKNS menyenaraikan Panduan Rancangan Tahunan Aktiviti UBK yang telah dihantar oleh JPNS. Untuk mendapatkan fail rancangan tahunan ini dan juga borang- borang dalam perkhidmatan, sila hantar email ke webmaster.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pengerusi Persatuan Bimbingan dan Kaunseling Seremban telah dilantik sebagai Pengarah Institut Perguruan Kota Bahru mulai 1 Disember 2006. MGKNS mengucapkan tahniah kepada Tn. Hj. Salahuddin atas perlantikan tersebut.

Sila hantar email untuk sebarang idea dan komen kepada

 

Biro Penerbitan, MGK N.Sembilan

 

Halaman ini dikemaskinikan pada 05-12-06 10:10 PM

Hak Cipta Majlis Guru Kaunseling Negeri Sembilan